Gedurende FAMUN 2019 worden deelnemers ondergebracht in gastgezinnen. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de taak van een gastgezin.


Wat houdt het in om gastgezin te zijn?

Zoals het geval was tijdens afgelopen conferenties van FAMUN zullen gastgezinnen ingezet worden om een deel van de deelnemers onderdak te bieden. Tijdens FAMUN 2018 waren er deelnemers van 40 landen aanwezig op de conferentie. Door de variatie in afkomst kan het voorkomen dat u een deelnemer uit het buitenland in huis krijgt, maar dat is geen garantie; het kan ook zijn dat u iemand uit Nederland in huis krijgt.

Voor het zogenaamde hosten van een deelnemer worden een aantal dingen van u verwacht. Ten eerste is een goede slaapplaats gewenst, aangezien we de gasten natuurlijk goed verblijf willen geven. Aangezien de gasten dagelijks naar het Farel moeten, voor de debatten waar ze aan deelnemen, vragen wij ook van u om de gasten daar dagelijks heen te brengen. De gasten komen over het algemeen uit het buitenland, dus het is geen garantie dat ze kunnen fietsen. Ook zal er een feest georganiseerd worden. Ook hiervoor wordt u gevraagd om de gasten te brengen en weer op te halen. De datum en tijden van dit feest zal later bekend gemaakt worden.

Wij verzoeken u ook om het ontbijt en avondeten te regelen voor de gasten die bij u verblijven gedurende FAMUN 2019. Lunch zal geregeld worden op de conferentie zelf.

In het geval dat u een gast van buitenlandse afkomst in huis krijgt, zal u Engels spreken gedurende het verblijf van deze gast. Als u een Nederlands sprekende gast in huis krijgt, is het niet vereist Engels te spreken.

Voorafgaand aan de conferentie zal Team Housing contact met u opnemen om de contactgegevens van uw aanstaande gast aan u door te geven. U kunt ervoor kiezen om contact op te nemen met uw gast om alvast kennis te maken met hem of haar. Dit kan handig zijn in verband met eetvoorkeuren en dergelijke.

 

Voordelen

Dit klinkt natuurlijk als behoorlijk wat om te doen, maar u krijgt er ook wat voor terug! Een deelnemer in huis te nemen levert namelijk meerdere dingen op. Ten eerste is het heel gezellig om een deelnemer in huis te hebben, en als het een buitenlandse deelnemer is, is het een perfecte mogelijkheid om uw Engels te oefenen. Het is over het algemeen gewoon heel leuk en leerzaam om gastgezin te zijn!

 

Opgeven als gastgezin

Geïnteresseerd? U kunt zich opgeven door op de onderstaande knop te drukken. Deze verwijst u naar een Google Formulier, waar u uw gegevens in kan vullen. Hier kunt u ook voorkeuren opgeven met betrekking tot geslacht, nationaliteit en de hoeveelheid mensen die u in huis kan nemen.

 


Vragen?

Indien u vragen heeft, kunt u terecht bij Team Housing. U kunt mailen naar housing@famun.nl, en u zult zo snel mogelijk een reactie krijgen.